Lübeck – Hamburg: dag 5

Donderdag                    Naar overzicht
26 mei 2022
                
   Vorige dag
Van                    : Mölln
Naar                  : Güster
Gelopen            : 21 kilometer
Geklommen      : 190 meter

Geslapen           : Ferienzimmer
                             in Mölln (bus)

In Güster, eindpunt van de volgende etappe was wederom geen hotel, maar wel een busverbinding met Mölln. We lieten 1 rugzak achter in het hotel en gingen licht bepakt op weg. Vandaag opnieuw heel veel water en een prachtig natuurgebied.

Het laatste meer, de Schwarzensee, was wel de mooiste

Over bankjes niets te klagen. Althans, zolang we langs de meertjes liepen.

Na de meertjes heel veel bos

Toen we na zo’n 13 kilometer naar het Westen draaiden was het afgelopen met de bankjes. En met het water. We volgden nu lange, rechte bospaden tot vlak voor Güster. Daar staken we opnieuw het Elbe-Lübeck-Kanal over en vonden we zonder problemen de bushalte. Was dit het centrum van Güster? Geen wonder dat hier geen hotel was. Wat een ongezellig gat!

De bus daarentegen was buitengewoon gezellig. Wij, evenals de andere ‘normale’ reizigers en de buschauffeur hoopten bij elke halte, dat dat zwaar beschonken, luidkeels zingende en schreeuwende zootje Duitsers uit zou stappen, maar ze bleven tot de 1-na-laatste halte volhouden.

Terug in Mölln haalden we de rugzak op en gingen op zoek naar onze Ferienwohnung. Met de sleutel uit het sleutelkastje kwamen we in een smal gangetje, openden de enige deur en stuitten direct op een bed, dat de hele slaapkamer in beslag nam.

Eehh … waar is de woonkamer? De keuken? De badkamer? Nou ja, een badkamer was er dan wel. Weliswaar zonder deur, maar vooruit, daar viel mee te leven. Maar wat een kippenhok verder. Keuken en woonkamer hadden we ook niet echt nodig, maar er was geen kast, geen nachtkastje, geen stoel, geen tafeltje, helemaal niks, alleen een bed. En een paar kussens in de brede vensterbank. Moest je daar op zitten? En waar moest je je kleren laten? Op de grond? Bij nadere bestudering bleek het dan ook geen Ferienwohnung, maar een Ferienzimmer te zijn. Maar ook voor een kamer was dit wel pure armoede. Voor één nachtje slapen ging het nog wel, maar om er een rustdag door te brengen was het totaal ongeschikt. Mölln was weliswaar een aardig stadje, maar met een uurtje maximaal, had je het wel gezien.

Tijdens het uitstekende eten in het hotel van gisteren zonnen we op alternatieven. De rustdag viel op vrijdag na Hemelvaart, dus bussen reden er niet of nauwelijks. Dat bood geen soelaas. Uiteindelijk schoven we de rustdag daarom een dagje vooruit en boekten een nacht bij op het eerstvolgende adres. Eén nachtje dubbele kosten, daar kwamen we wel overheen.

Volgende dag