Nieuws en Reacties

Reageren? Klik hier

Fraukje 16 mei 2022

Beste Wilma, ik heb vrij last-minut besloten om een stukje van de E1 te gaan lopen in Zwitserland. Echter, ik kan nergens de wandelgids vinden. Waar hebben jullie deze gekocht? Mvg. Fraukje

In antwoord op Fraukje
Het traject door Zwitserland kan ik zeker aanbevelen! Misschien ben je al begonnen en is mijn reactie mosterd na de maaltijd, maar hierbij dan alsnog. Het complete boekje van de Kompass serie hebben we al heel lang geleden gekocht, in een gespecialiseerde wandelboeken winkel, inmiddels een afdeling van Donner (Rotterdam) geworden. Ik ben bang dat het niet meer te koop is maar  de gegevens zijn:
Europäischer Fernwanderweg E1 van Deutscher Wanderverlag – beschreven door Arthur Krause; ISBN 3-8134-0214-2

We hebben de herdruk van het jaar 2000, dus inmiddels best wel oud, maar de markeringen zijn goed tot uitstekend.

Er is ook een site waar de GPS gegevens van de hele route te vinden zijn. Zelf gebruiken we geen GPS (ik zou niet weten hoe dat met wandelen moet) maar misschien heb je er wat aan:
https://e1.hiking-europe.eu/en/e1/stages/switzerland

Veel wandelplezier!
Groetjes, Wilma

Nieuws — 19 juli 2020

Het meest noordelijke stuk van Flensburg tot Kiel hebben we vorig voorjaar (2019) inmiddels gelopen. Het staat al weer een tijdje op de site. Dit jaar zouden we verder lopen, van Kiel tot Lübeck. Alle overnachtingen waren gereserveerd, de trein nog nét niet … en toen kwam corona. Wellicht kunnen we het in het najaar nog een keer proberen.
Met het vele thuiszitten had ik wel alle tijd om het verslag van de GR5 verder af te maken. Dat is nu ook helemaal gereed. Ik wens jullie, bezoekers van deze wandelsite, veel leesplezier. 

 

 Els 4 mei 2019
Leuk verhaal Wilma, mooie informatie en inspirerend voor andere wandelaars. Nog veel plezier met je volgende avonturen.

In antwoord op Els
Dankjewel Els. Met die volgende avonturen loop ik alweer achter! Vorige week zijn we aan het noordelijke stuk begonnen, dus ik heb weer wat bij te werken!

Nieuws — 20 februari 2019

De E1 wandelverslagen zijn inmiddels aangevuld met de laatste 2 tochten die we hebben gemaakt, beide door het Zwarte Woud. Werkelijk 2 héél mooie trajecten. Voor straks in april-mei 2019 hebben we het noordelijkste deel – van Flensburg tot aan Kiel – op het programma staan. Heel wat vlakker dan de meeste stukken tot nu toe, maar vast ook erg mooi.
Op deze site vind je nu ook verslagen van de GR5, vanaf Zuid-Luxemburg tot aan de Middellandse Zee. We hebben de GR5 jaren geleden helemaal gelopen en tot en met de Vogezen staat het nu op deze site. De rest volgt binnenkort.

 Jan 24 augustus 2017
Wilma, ik word vreselijk moe als ik over al jullie tochten lees. Wat een uithoudingsvermogen, en kennelijk nog niet aan nieuwe knieën toe… En een schat aan informatie voor al diegenen die aan dezelfde passie leiden.
Eerlijk gezegd heb ik vooral die standaarduitrusting bestudeerd. Vooral die balletschoentjes intrigeerden me; wat spoken jullie ‘s avonds uit?
Maar Scherz beiseite: complimenten! En duidelijk ‘met liefde’ gemaakt.

In antwoord op Jan
Ik moest erg lachen om je leuke reactie! Dat van die balletschoentjes leg ik je nog wel eens uit ?

NIEUWS  —  2 juni 2017

Ziezo, alle verslagen staan er op! Van Celle in Noord-Duitsland tot aan Morcote aan het meer van Lugano, de grens met Italië. Alleen het deel door het Zwarte Woud is nog een gapend gat. En het stuk door Noord-Duitsland vanaf Flensburg moet nog worden beschreven. Maar dan moeten we het eerst nog lopen! Zodra we een volgend stuk gedaan hebben wordt deze site verder aangevuld.

 Paula – 24 april 2017
Hallo Wilma,
Professionele site, knap gedaan hoor! Ziet er leuk uit en leest lekker. Je bent al flink opgeschoten!
Groetjes, Paula

In antwoord op Paula
Hoi Paula, Dankjewel voor je leuke, positieve reactie. Na een weekje vakantie ga ik morgen weer verder met de site en publiceer ik de weekjes in het Westerwald en de Taunus.

NIEUWS  —  21 maart 2017

Deze wandelsite is nog maar net in de lucht. Hij moet nog helemaal ingericht worden. Als dat gebeurd is, vind je hier een verslag van onze wandeling over de E1. Met verhalen die voor veel wandelaars herkenbaar zullen zijn en die voor niet-wandelaars misschien ook leuk zijn om te lezen. En natuurlijk met foto’s die je een beeld geven van wat je zoal tegenkomt op deze mooie wandelroute.