Lübeck – Hamburg: dag 4

Woensdag                     Naar overzicht
25 mei 2022                   Vorige dag
Van                    : Ratzeburg
Naar                  : Mölln
Gelopen            : 16 kilometer
Geklommen      : 120 meter

Geslapen           : Hotel Zum weissen Ross
                             in Mölln

Langs de oostkant van de Küchensee liepen we naar de Farchauer Mühle. Het Hotel-Restaurant aldaar zag er verlaten uit, maar de watermolen lag er mooi bij.

Farchauer Mühle

We konden hier ook een laatste blik werpen op hotel Seehof,

Hotel Seehof in de verte aan de overkant

heel in de verte aan de overkant van het meer.

Nu ging het lange tijd door bos, totdat we de eerste huizen van Mölln bereikten. Dan denk je, dat je er bijna bent, maar dat viel behoorlijk tegen. Je duikt het bos weer in en er volgden nog diverse klimmetjes en voortdurend richting wijzigingen. Als je dan weer omhoog bij de stadsrand uitkomt, blijf je eindeloos – voor je gevoel – langs de huizen lopen, zonder het stadje in te gaan. En toen we dan eindelijk linksaf een straat ingingen, was er geen teken meer te bekennen. Moesten we dan nóg verder langs de bosrand? Toch maar even vragen aan die man die zijn post uit de brievenbus haalde. Die verzekerde ons, dat we goed zaten en legde uit hoe we in het centrum van Mölln konden komen.

Eindpunt in zicht: Mölln

Niet lang daarna begrepen we waarom we zo nodig die laatste klim hadden moeten maken. We kregen een prachtig uitzicht op het tussen 2 meren gelegen Mölln.

Een eindje verder daalden we een lange trap af en stonden we vrijwel direct voor ons hotel. We zouden pas na 4 uur kunnen inchecken, maar de deur was open en dat ging zonder problemen. De eigenaar zei, dat de kamer ook morgen en overmorgen nog vrij was. Jammer, we wilden 3 nachten in Mölln blijven, maar op de boekingssite was het hotel volgeboekt en dat leek ons, gezien het Hemelvaartweekend geloofwaardig. Om hier toch een rustdag te houden, hadden we voor de komende 2 nachten een Ferienwohnung geboekt. Althans, dat dachten we, maar daarover later meer.

Volgende dag