Lübeck – Hamburg: dag 1

Zondag                           Naar overzicht
22 mei 2022                
   Naar vorige dag
Van                    : Lübeck

Naar                  : Klein Grönau
Gelopen            : 12 kilometer
Geklommen      : nauwelijks
Geslapen           : Hotel Forsthaus
                             in Groß Grönau (bus)

Om weer op de route te komen, moesten we ongeveer 2 kilometer hetzelfde stuk lopen als vorig jaar. Dat deden we daarom met de bus. Die zette ons af op nog geen 30 meter van het eerste witte kruis. Eerst een woonstraat met prachtige villa’s en daarna via een smal doorsteekpaadje naar de Wakenitz, waar we vele kilometers langs het water liepen. Steeds met volkstuintjes aan  de linkerhand. Bij Eichenholz moesten we om een haventje heen. We hoopten dat daar een koffietentje zou zitten, maar in plaats daarvan stuitten we op een omleiding. Mijn oog viel op een A4-tje in een plastic hoes dat aan een boom hing.

Goed begin: Omleiding op de wandeling

Daaruit maakte ik op, dat we rechtdoor moesten in plaats van rechtsaf. De rest kon ik zo gauw niet lezen, want Wim was al doorgelopen, dus ik moest snel achter hem aan om ‘m terug te fluiten. Daarom gauw even een foto.

Een paar bochten verder stond Wim inderdaad voor een afsluiting. Later zou blijken, dat het pad langs het water was afgesloten als gevolg van de storm die in januari gewoed had. Veel bomen lagen nog op het pad en anderen stonden op het punt om om te vallen.

Met behulp van de foto en google maps volgden we de omleiding en kwamen niet lang daarna weer bij de Wakenitz. Het bleef vandaag heel waterrijk. En fietsrijk. De Duitsers hebben ook de tweewieler (met batterij) ontdekt, het was zondag én de E1 volgde hier veel fietspaden. Collega wandelaars hebben we niet gezien.

Op weg naar Klein Grönau

In Klein Grönau kruisten we een drukkere autoweg. Daar stopte elk half uur bus 4 die ons naar ons hotel, 3 kilometer verderop in Groß Grönau zou brengen. Toen we er langs reden dacht ik even: “Oeps, wat heb ik nou weer uitgezocht?”, maar het mooie, moderne hotel lag achter het oude gebouw, dat alleen nog dienst deed als -inmiddels vanwege corona gesloten – restaurant. Vlakbij was er echter een pizzeria, dus dat het restaurant gesloten was, was voor ons verder geen probleem.

Volgende dag