Lübeck – Hamburg: dag 2

Maandag                       Naar overzicht
23 mei 2022                
   Vorige dag
Van                    : Klein Grönau

Naar                  : Berkenthin
Gelopen            : 17 kilometer
Geklommen      : 100 meter
Geslapen           : Hotel Seehof
                             in Ratzeburg

Terug naar Klein Grönau met de bus. De E1 ging aan de overkant van de drukke weg verder door een mooi bosgebiedje. Toen we daar uit kwamen, ging het een eind over asfalt langs autowegen om vervolgens weer een fraai natuurgebied in te duiken. Dat was voorlopig even het laatste, want daarop volgde een traject van zo’n 4 kilometer langs een autoweg die gelukkig niet ál te druk bereden was, want over grote stukken was er geen fietspad en moest je dus toch regelmatig de berm in springen. In Krummesse kwam er een eind aan dit stuk en zou er zowaar een Hotel-Restaurant zijn, vlak langs de route. Daar wilden we even voor omlopen en jawel, de deur stond open. We namen plaats in iets dat op een ontbijtzaal leek. Daar hadden ze vast wel koffie. Maar toen we na 10 minuten nog geen bediening hadden gezien en ook in de gangen niemand konden ontdekken, dropen we teleurgesteld af. Buiten zagen we pas het bordje: ‘Montag Ruhetag’. Pech. Dan maar de waterfles en een stroopwafel.

Na Krummesse volgden we zo’n 7 kilometer het vrijwel kaarsrechte Elbe-Lübeck-Kanal.

Langs het Elbe-Lübeck-Kanaal

Een prachtig traject door lichtglooiend landschap. Heerlijk rustig, geen auto’s en heel weinig fietsers. Ook geen bankjes trouwens, dat was dan weer een minpuntje.

Tantaluskwelling langs het Elbe-Lübeck-Kanaal

Pas toen we de moed al hadden opgegeven nog even te kunnen zitten, kwam er alsnog een plek om even neer te strijken. Het was toen niet ver meer naar Berkenthin.

Ook in Berkenthin hadden we geen hotel kunnen vinden. Alleen een appartement, maar dat was volgeboekt. Er was wel een busverbinding met Ratzeburg, waar de route de volgende dag naar toe zou gaan. Dus daar hebben we 2 nachten geboekt.

Hotel Seehof was een geweldige keuze. Het lag precies aan de route en de bus stopte voor de deur. Prachtig terras aan de Küchensee. En het was heerlijk weer, dus na een frisse douche was het daar heerlijk verpozen met een glaasje wijn.

Hotel Seehof in Ratzeburg

Volgende dag