Kiel – Lübeck: “Rustdag”

Donderdag
14 oktober 2021
                
   Vorige dag
Van                    : Schürsdorf
Naar                  : de zee
Gelopen            : 14 kilometer
Geklommen      : 50 meter

Geslapen           Hotel Butz
………………………. in Schürsdorf

Tja, een rustdag in Schürsdorf. Qua planning kwam dat het beste uit, maar als rustplaats was Schürsdorf niet echt gelukkig gekozen. We wisten wel, dat er niet veel te beleven was, maar dachten dat we wel met een bus naar de kust zouden kunnen gaan. Hoewel Schürsdorf maar een paar kilometer van de badplaatsen aan de Oostzeekust lag, waren de busverbindingen echter meer dan beroerd. Zodoende besloten we om naar Scharbeutz, aan de zee te lopen en een taxi terug te nemen.

Rustdag-6,5 km naar Scharbeutz aan de Oostzee

De wandeling naar Scharbeutz was niet onaardig. Het was eigenlijk een fietsroute, meest heel rustige weggetjes en vrijwel uitsluitend licht hellend naar beneden. Het was heel leuk om even langs de zee te lopen en aan de boulevard op een terrasje neer te strijken. Een leuke afwisseling. Toen we na een uurtje of twee waren uitgekeken op de golven en het zand, zochten we nog een terrasje op voor een broodje en belde ik een van de taxibedrijven die ik had opgezocht. Oeps, er was geen wagen beschikbaar. Dat kon wel een uurtje of 2 duren. Het tweede bedrijf kwam met dezelfde boodschap. Voorlopig geen wagen vrij.

Hotel Butz in Schürsdorf

Voor grote stadsmensen zoals wij en na de ervaring in Neustadt, waar het plein vol had gestaan met taxi’s, was dat wel even een nieuwe ervaring. Er zat niks anders op dan ook de terugweg te gaan lopen. En nu licht hellend naar boven! En zo liepen we dus ook op onze rustdag een kleine 15 kilometer. Zonder bagage, dat wel.

Volgende dag