Kiel – Lübeck: dag 7

Woensdag
13 oktober 2021
                
   Vorige dag
Van                    : Neustadt
Naar                  : Schürsdorf
Gelopen            : 15 kilometer
Geklommen      : 80 meter

Geslapen           Hotel Butz
………………………..in Schürsdorf

De Rother Wanderführer adviseert om vanaf het centrum van Neustadt de bus te nemen naar de Pohnsdorfer Mühle om een oninteressant lang stuk door stad en bedrijventerrein te vermijden. Dat advies volgden we op. We kochten buskaartjes naar de Pohnsdorfer Mühle en hadden het idee, dat de buschauffeur daar nog nooit van had gehoord. We letten daarom extra goed op toen we de rand van Neustadt bereikten en dat was maar goed ook, want ondanks dat we op de stopknop hadden gedrukt, reed de chauffeur met een noodgang de halte voorbij. Gelukkig reageerde ze wel snel op onze kreet naar voren en ging ze vol in de remmen. Voorzichtig door de berm langs de drukke autoweg bereikten we de halte, precies waar de E1 de weg oversteekt om door een mooi stukje akkerland naar Oevelgönne te brengen.

Daarna werd het weer asfalt en dat was het grootste deel van de dag het geval. Het was wel geen superdruk bereden weg, maar je moest toch regelmatig de berm in duiken en dat gaat op den duur vervelen. Helaas was er ook geen koffie in Pönitz am See, waar we eigenlijk een beetje op gerekend hadden.

Holle weg op weg naar Pönitz


Maar de route boog vlak vóór de bebouwde kom af naar het water en we hadden geen zin om Pönitz in te gaan. We zochten wel een bankje op langs het meer en putten uit onze eigen onuitputtelijke voorraad stroopwafels.


Het laatste stuk ging gelukkig weer over een mooi bospad en zo liepen we al vrij vroeg Schürsdorf in. Een hucht van niks, dus het hotel hadden we gauw gevonden. Een heel mooi hotel, waar we de grootste kamer kregen, want we zouden hier 2 nachten blijven. Morgen eindelijk een rustdag!

Volgende dag