Kiel – Lübeck: dag 6

Dinsdag
12 oktober 2021
                
   Vorige dag
Van                    : Schönwalde
Naar                  : Neustadt
Gelopen            : 23 kilometer
Geklommen      : 170 meter

Geslapen           : FeWo Neustadt
                             in Neustadt

De wekker stond dus op kwart voor 6. Zo hadden we royaal de tijd om even bij de bakker een ontbijtje te doen en stonden we al een kwartier van tevoren op de bushalte. In het donker keek ik nog een keer op het bordje met vertrektijden. Huh, wat was dat? Zaklamp van de mobiel erbij. Oh nee he, het zou toch niet waar zijn? Het was wél waar. Naast de bus van 7.05 stond een “A-tje”. De A van Anruf Bus. Deze vroege verbinding moest een half uur van tevoren besteld worden!! Ik probeerde nog te bellen, maar de bus was al uit het systeem en kon niet meer worden opgeroepen. Dit was echt het toppunt. Ook nu was er het alternatief via Lensahm, weer ongeveer een uur later met een zeer ongunstige aansluiting. Dan zouden we pas veel later kunnen beginnen. Achter ons, op het plein stonden diverse taxi’s. Dat was een geluk bij een ongeluk en zo stonden we toch al vóór half 8 weer voor de kerk in Schönwalde.

Het was vandaag weer een zeer fraaie wandeling, veel bos en onverharde, goed begaanbare wegen. Vooral het stuk van Gommitz naar Gut Sierhagen dat je in de verte zag liggen was heel aantrekkelijk.

Gut Sierhagen

Het laatste stuk langs de spoorbaan was dan weer wat minder. Het leek op het kaartje dat je mooi zicht had op het water, maar dat viel door de ruige begroeiing wat tegen.

We kwamen nu in de loop van de middag al in ons vakantiehuis terug en bezochten nog even de bezienswaardigheden van Neustadt. Klein maar fijn, zullen we maar zeggen.

Aankomst in Neustadt

Volgende dag