Kiel – Lübeck: dag 4

Zondag
10 oktober 2021
                
   Vorige dag
Van                    : Bad Malente
Naar                  : Eutin
Gelopen            : 18 kilometer
Geklommen      : 80 meter

Geslapen           : Holsteinische Schweiz
………………………..in Malente

In Eutin hadden we geen hotel kunnen vinden en aangezien er een goede treinverbinding is, hadden we 2 nachten in Malente geboekt. We konden dus een groot deel van de bagage achterlaten en gingen na het ontbijt op weg naar de Keller See. De tocht dwars door Malente was niet zo boeiend.

Langs de Keller See

Daarna ging het helemaal langs de west, noord en oost oever van de Keller See om vervolgens door te steken naar het volgende meer, de Große Eutiner See. Het laatste stukje gaat door het stadspark en biedt een mooie blik op het aan het water gelegen slot. Na een koffie op het plein in het centrum gingen we dat slot van dichterbij bekijken.

Burg van Eutin

We liepen er helemaal omheen, het is echt een prachtig kasteel omgeven door een slotgracht en met een fraaie binnenplaats. Ook de kerk is mooi en wordt omgeven door een aantal typisch Saksische panden. Zo is er ook nog een leuk straatje met oude huizen in de buurt van de kerk en daarna hadden we Eutin wel gezien. We zochten het station op. Dat er werkzaamheden op het traject waren en er daardoor geen treinen reden, wisten we. Maar het vervangende busvervoer was prima geregeld. Zo waren we weer op tijd terug in ons hotel om nog even van de laatste zonnestralen op het balkon te genieten.

Kerk van Eutin

Volgende dag