Kiel – Lübeck: dag 3

Zaterdag
9 oktober 2021
                
   Vorige dag
Van                    : Plön
Naar                  : Bad Malente
Gelopen            : 12 kilometer
Geklommen      : 300 meter

Geslapen           : Holsteinische Schweiz
………………………..in Malente

Niet alleen de bus, ook de E1 gaat langs het Lake House, dus na het ontbijt zaten we meteen weer op de route. Vandaag ging het vrijwel uitsluitend langs meren. We hadden dit stuk ook per boot kunnen afleggen. De 5-Seen-Fahrt had zijn aanlegsteiger naast ons hotel en later in Malente zagen we dezelfde bootjes langskomen. Maar we gingen uiteraard te voet. Het was niet ver vandaag en er was zowaar een koffie-adres halverwege, in Niederkleveez. Het laatste stuk begrepen we waarom het hier Holsteinische Schweiz genoemd wordt. Hoewel “Schweiz” wat al te veel eer is, werd de oever van de Dieksee inderdaad behoorlijk rotsachtig. Een heel mooi stukje!

Holsteinische Schweiz vlakbij Bad Malente

Bad Malente is een echte badplaats met een mooie boulevard en fraaie hotels langs het meer. Het hotel dat wij hadden uitgekozen was wat ouder en een beetje gedateerd, maar in tweede instantie beviel de kamer eigenlijk uitstekend. We hadden een groot balkon en schuin langs een wat moderner hotel (met een veel lagere waardering) hadden we ook een mooi uitzicht op de Dieksee.

Nadat we Malente wat hadden verkend – erg veel is er niet te zien – hebben we heerlijk in het zonnetje op ons balkon zitten lezen. Gelukkig hadden we in het visrestaurantje “Bootshaus am Dieksee” gereserveerd, want het was er bomvol. En we begrepen waarom. De vis was prima en de gebakken aardappeltjes werkelijk onovertroffen!

Zonsondergang in Malente

Volgende dag