Flensburg – Kiel: dag 4

Maandag
29 april 2019        
Vorige dag
Van             : Schleswig
Naar           : Idstedt
Gelopen      : 15 kilometer
Geslapen    : Hotel F-Ritz 
                      in Schleswig

We konden weer met de bus terug naar Idstedt Kirche, maar we hadden niet zo’n zin om dat stuk langs de weg weer terug naar de route te lopen. De bus naar het centrum van Idstedt ging echter óf heel vroeg, óf pas heel laat in de ochtend. Wim kwam op de lumineuze gedacht om dan vanuit het hotel in omgekeerde richting naar Idstedt te lopen. Een bus vanuit het centrum van Idstedt naar Schleswig ging namelijk wél op een gunstig tijdtip in de middag. Zo gezegd, zo gedaan.

We waren gisteren met de bus van Noord naar Zuid door Schleswig gereden. Dat was niet bepaald een fraai stuk. Maar met de wandeling heb je daar totaal geen last van. Je loopt door een prachtig bos helemaal lángs de stad. Wel een stukje over een fietspad langs een autoweg, maar vrijwel volledig buiten de bebouwing om.

Tijdens een rustpauze werden we gepasseerd door een mede-wandelaar. Allemachtig, we hebben nog nooit iemand met zó’n zware bepakking gezien! Hij liep in zijn eentje en was gisteren bij de Deense grens begonnen. Zijn bedoeling was om in 3 maanden tijd de hele E1 door Duitsland te doen. Wauw, wat een tempo. Wij waren al aan de 4e dag bezig. We hebben hem na deze ontmoeting dan ook niet meer gezien.

Langs de Idstedter See

Langs de Idstedter See

Het laatste stuk ging vlak langs de oever van de Idstedter See. Ook weer een mooi stuk.

Om kwart voor 3 waren we al op de bushalte die pal aan de route ligt. Ruim op tijd voor bus 1615 van 15.11 uur. Zo konden we mooi nog een uurtje genieten op ons terrasje bij het hotel.

Volgende dag