Flensburg – Kiel: dag 3

Zondag
28 april 2019
         
 Vorige dag  
Van                    : Oeversee
Naar                  : Idstedt
Gelopen            : 22 kilometer
Geslapen           Hotel F-Ritz
………………………..in Schleswig

Langs een groot bedrijf met alle soorten en maten mobil-homes gingen we het bos weer in. Asfalt, maar een mooie omgeving. Na een paar kilometer stuitten we op de eerste omleiding. We hadden het eerst niet in de gaten, maar toen het wel érg lang duurde voordat we bij het plaatsje Süderschmedeby kwamen, keken we eens op de kaart en werd het duidelijk dat we niet bepaald de kortste route volgden. Nouja, het was in elk geval heel fraai en daar gaat het tenslotte om.

In Sieverstedt namen we even pauze bij het aardige oude kerkje met de houten toren. Niet te lang, want het bankje stond nogal op de wind en het was behoorlijk koud!

Fraai kerkje in Sieverstedt

Fraai kerkje in Sieverstedt

Verderop was er weer volop bos. Een prachtige beukenlaan voerde rechtstreeks naar het Zuiden.  

Prachtig bos op weg naar Idstedt

Mooie beukenlaan

Die zou tot op een autoweg doorlopen, maar een paar honderd meter voor we die weg bereikten, boog de markering ineens naar het Westen. Ook hier was de route omgeleid, maar uiteindelijk was het nu niet veel langer geworden en we vermeden zo een flink stuk langs een autoweg. Toen we die tenslotte overstaken, was het niet zo ver meer tot Idstedt. Om 3 uur bereikten we de rand van het stadje. Hier zouden we om 7 over half 4 de bus naar Schleswig nemen, want in Idstedt was er weliswaar een Ferienhaus, maar daar kon je niet voor één nacht overnachten.

We dachten dat we ruim op tijd waren, maar we konden de bushalte “Idstedt Kirche” nergens vinden. Geen kerk te bekennen! We waren het dorp alweer uit en vroegen toen toch nog maar een keer de weg. Wat bleek? De Kirche is een gedenkkerkje ter nagedachtenis van een veldslag uit 18-zoveel en ligt bijna 2 kilometer buiten de plaats! We liepen als een speer langs de drukke autoweg en kwamen echt op het laatste nippertje bij de bushalte. Dat was dus gelijk instappen en wegwezen.

Ons hotel lag buiten het centrum van Schleswig, vlakbij het station en nóg dichter bij de route. We hadden een kamer met een terrasje uit de wind. Daar was het goed uit te houden in het zonnetje!

Volgende dag