Konstanz – Göschenen: dag 8

Woensdag
25 augustus 2010                
Vorige dag
Van                    : Altdorf

Naar                  : Amsteg
Gelopen             
: 17 kilometer
Geklommen      
: 100 meter

Geslapen           Hotel Frohsinn in Erstfeld

De route gaat eigenlijk niet door Altdorf (onbegrijpelijk!) Maar zonder al te veel moeite pakten we het pad weer op aan de westkant, in Seedorf. Van daar ging het heel rustigjes stijgend langs de oever van de Reuss.

Rustigjes stijgen langs de Reuss

Vanaf hier zou het alsmaar hoger worden, tot aan de Gotthardpas.

De autobaan, de oude pasweg en de spoorlijn lopen hier ook door het dal. Op de kaart kon je zien, dat we daar voortdurend in de buurt van zouden lopen. Dat leek ons niet zo geweldig uitgestippeld, maar dat bleek weer ontzettend mee te vallen. Je zag de wegen wel regelmatig en hoorde het natuurlijk ook wel, maar erg hinderlijk was het meestal niet. En zeker toen we hoger kwamen was het zicht op de snelweg met de enorme viaducten af en toe ronduit spectaculair!

Vandaag zouden we tot Amsteg lopen, maar daar was geen hotel meer. Dat konden we echter prima oplossen door halverwege de route, in Erstfeld de rugzakken te droppen, verder te wandelen tot Amsteg en daar de bus terug te nemen naar Erstfeld. Het was vandaag een uiterst rustig tochtje, 100 meter stijgen slechts, met als hoogtepunt een mooi kerkje midden in een groene alpenwei. En het was nog steeds fantastisch zomerweer! 

Vlak voor Amsteg was er sprake van enorme bouwactiviteit. Het leek wel alsof ze hier een tunnel aan het graven waren. Het zag er zeer indrukwekkend uit allemaal. Later zouden we in de krant lezen dat hier inderdaad gewerkt werd aan de langste treintunnel ter wereld, 57 kilometer dwars door de berg! We waren er een paar maanden vóórdat – na 10 jaar graven – de Hauptdurchschlag zou plaatsvinden.

Volgende dag