Flensburg – Kiel: dag 7

Vrijdag
3 mei 2019       
Vorige dag  
Van                    : Osterby
Naar                  : Eckernförde
Gelopen            : 15 kilometer
Geslapen           Stadthotel
………………………..in Eckernförde

Broodjes en kaas hadden we gisteren bij de supermarkt gehaald, dus nu eens geen Frühstücksbuffet. Na de afwas waren we er weer klaar voor. Óp naar het volgende doel. We zaten al snel weer op de route waarna een heel mooi, landelijk stuk tot aan Kochendorf volgde.

De markering liet hier enigszins te wensen over, maar het was niet zo moeilijk om de richting te bepalen dus zo kwamen we toch bij de Windebyer Naar uit, een grote waterplas die we langs de noordoever tot aan Eckernförde moesten volgen.

Ook hier ontbrak een duidelijk teken, maar de oever volgen was niet zo moeilijk en eenmaal in de buurt van de stad leek het logisch om onder een viaduct door de spoorlijn te kruisen waarna we inderdaad al snel binnen de bebouwde kom van Eckernförde stonden. We volgden de bordjes naar het centrum en kwamen uit bij een levendig haventje.
Met behulp van Google Maps – wat is dat toch handig! – doorkruisten we de lange, gezellige winkelstraat en vonden we ons hotel.

Een prachtige kamer met balkon en uitzicht op de Eckernförder Bucht, een vele kilometerslange zeearm. Morgen moesten we de oever van die arm helemaal volgen tot zover we konden kijken. En dat was héél ver!

Uitzicht uit ons hotelraam in Eckernförde

Het was weliswaar nog steeds behoorlijk koud, maar toch lekker genoeg om een tijdje met een boek op het balkon te vertoeven. Later in de middag gingen we het stadje nog wat nader verkennen en onder andere de bezienswaardige, gotische kerk bekijken. Ook de straatjes in het visserskwartier waren erg aardig. We hadden wederom een garni hotel, dus zochten we een restaurantje voor het avondmaal. Dat viel nog niet mee overigens. Veel keus was er niet, maar ons oog viel op een visrestaurantje dat er erg leuk uitzag. Helaas, vol. En we hadden natuurlijk niet gereserveerd. Uiteindelijk bleek er wel een tafeltje, maar dan moesten we om 7 uur klaar zijn. Dat leek ons wel te lukken en toen puntje bij paaltje kwam, hadden we ruimschoots de tijd tot half 8 voor een heerlijke maaltijd. “Fischdeel –  Land und Meer”, niet goedkoop, maar een aanrader voor visliefhebbers.

Volgende dag