Hamelen – Siegen: dag 13

Woensdag
5 september 2007
                   
Vorige dag
Van                    : Bad Laasphe
Naar                  : Lahnhof
Gelopen            : 18 kilometer
Geklommen      : 500 meter

Geslapen           Hotel Lahnquelle
………………………..ergens in het bos

Voor de verandering kregen we weer eens een kop cappuccino vóór vertrek. Wederom bij een Italiaanse ijssalon. Brood en limonade inslaan ging ook zonder probleem. Alleen ansichtkaarten, die waren er natuurlijk weer niet.

We gingen natuurlijk niet terug naar de kliniek, maar staken onderlangs door en kwamen zo al snel terug op de route. We hadden weer een mooi traject te gaan vandaag. Net als de vorige dagen trouwens, maar het wordt een beetje saai om dat steeds te herhalen! Het was vandaag wel veel ploeteren over en langs boomstammen. Het was steeds redelijk goed op te lossen, maar toch. Bij elke volgende versperring vroeg je je af: gaat dit lukken en hoeveel komen er nog? Verder was het geen zwaar traject. Wel een héél lange stijging door het dal van de Ilse, langs het fraai kabbelende beekje.

Na dit beekje overgestoken te zijn draaiden we naar rechts en we waren helaas al een paar honderd meter verder, toen ik me realiseerde dat we de bron gemist hadden. Die was net iets verder dan het bruggetje en moest volgens de beschrijving wel de moeite waard zijn. Stom, maar we hadden geen zin om terug te gaan, dus lieten we die bron maar voor wat hij was. We zouden vanavond tenslotte bij een andere bron, die van de Lahn, eindigen, dus moesten we het daar maar mee doen.

Lahnquelle, eindpunt van deze wandeldag

Lahnquelle, eindpunt van deze wandeldag

We bereikten de Lahnquelle al kort na vieren. Hij had de gedaante van een vijver, die aan één kant permanent overloopt. Niet zo spectaculair eigenlijk, maar goed, het was natuurlijk wel de Láhn. De kamer in het Hotel Lahnquelle gaf uitzicht op deze bron. Een prachtige kamer weer, met een balkon. Geen zon helaas, maar we konden toch nog een poosje buiten zitten.

Weer erg lekker gegeten in de gezellige eetzaal, waar het behoorlijk druk was.

Volgende dag