Göschenen – Lugano: dag 8

Zaterdag 8 juli 2012           Vorige dag
Van                    : Isone

Naar                  : Tesserete
Gelopen             
: 12  kilometer
Geklommen      
: 300 meter

Geslapen            Ristorante Stazione
………………………….
in Tesserete

Zo kunnen we niet verder lopen toch? Mijn idee was om de bus naar Bellinzona te nemen en daar naar een EHBO post te gaan om de duim te laten verzorgen. Maar dat was nergens voor nodig, aldus Wim. Het ging best wel weer en het was vandaag geen zware tocht. Dus na het ontbijt gingen we gewoon weer op pad. Protesteren was vergeefse moeite.

Het was inderdaad een makkelijke tocht vandaag. De klim zat helemaal aan het begin en daarna bleef het grotendeels op gelijke hoogte of rustigjes dalen. Het was ook een erg mooie tocht. We hadden de eerste uitzichten op het meer van Lugano, het einde van onze tocht.

Eerste blik op het meer van Lugano

Vroeg in de middag bereikten we het hotel in Tesserete. Het zag er mooi uit, maar de kamer viel nogal tegen. Klein, en geen balkon zoals veel andere kamers hadden. Omdat het nog zo vroeg was zou een balkon met een beetje uitzicht wel lekker zijn. Ik ging terug naar de receptie en probeerde in mijn beste Italiaans een andere kamer te krijgen. Con balcone, per favore. De hoteleigenaar was reuze vriendelijk. In het hotel was geen andere kamer, maar in het bijgebouw wel. Als we dat geen bezwaar vonden? Va bene!

Onze villa in Tesserete

Hij bracht ons naar een geweldige villa, een klein eindje verderop. Omdat hij ons een beetje zielig vond, met die dik ingepakte duim van Wim, kregen we de veel mooiere kamer voor dezelfde prijs. Prachtig ruim en met balkon! Het was overigens veel te heet om op het balkon, pal in de zon zonder parasol te zitten, maar we waren zeer content met deze villa! 

De receptie van de villa werd bemand door de zoon van de baas. Ook ontzettend aardig. Ik informeerde bij hem of er een ziekenhuis of EHBO-post in de buurt was en hij legde uitvoerig uit hoe we daar met de bus konden komen. Zocht zelfs de dienstregeling voor me op op internet. Maar Wim wilde van geen EHBO horen. Niks aan de hand, gewoon morgen verder en morgenavond zouden we proberen het verband er af te halen. Ik legde me er maar bij neer en duimde dat het niet zou gaan ontsteken.

Volgende dag