Göschenen – Lugano: dag 0

Donderdag 28 t/m
Zaterdag 30 juli 2012
          
      
Van                    : Rotterdam
Naar                  : Altdorf
Hoe                    
: met de auto

Geslapen           o.a. in hotel Höfli
………………………..in Altdorf

Zomervakantie. Lekker 3 weken weg. Eerst een stuk wandelen, daarna nog een kleine 2 weken sur place vakantie vieren. Daarom gingen we dit keer weer met de auto. We zouden het laatste stuk van de E1 gaan doen. Althans óns laatste stuk, van Göschenen naar Morcote aan het zuidelijkste puntje van het meer van Lugano. Het niet beschreven vervolg door Italië zien we niet zo zitten. Italië is prachtig maar volgens ons niet echt een wandelland. We deden het op ons gemak. In een keer doorjakkeren naar Zuid-Zwitserland is niet echt ons ding.

We vertrokken vrijdag laat in de middag, nadat we het huis hadden gedaan en de tassen en rugzakken hadden gepakt, naar het Van der Valk hotel in Stein voor een rustig begin van de vakantie. En voor de 2e nacht hadden we een hotelletje in Oberkirch, aan de rand van het Zwarte Woud gereserveerd. Daar waren we jaren geleden een paar keer geweest en dat was steeds prima bevallen. We kwamen er lekker vroeg aan. Vroeg genoeg om nog even de heuvels in te rijden naar Schloss Staufenberg.

Daar hadden we het eerste glaasje wijn van deze vakantie gepland. Met kaasplankje. Als het mooi weer zou zijn. En het was prachtig weer. Wat boften we weer. Alleen jammer dat het kasteel deels in de steigers stond. Het hooggelegen terras was niet toegankelijk, maar onder aan de hoge kasteelmuur was een alternatief terras ingericht en ook daar vandaan had je een prachtig uitzicht op de Rijnvlakte.

Het hotel was nog precies zoals we het ons herinnerden en we hadden weer een mooie kamer. Desondanks werd het een onrustig nachtje met weinig slaap. Het was erg warm, benauwd zelfs en er dreigde onweer. De kamer had geen air conditioning, dus het raam moest open. Dus muggen. Toen duidelijk was, dat we echt niet konden slapen van het gezoem, zochten we de spuit in de rugzak en gingen het balkon op tot het ergste gif zijn werk had gedaan en we weer veilig de kamer in konden. In de verte was het aan een stuk door aan het weerlichten, maar boven ons hoofd was nog steeds een sterrenlucht. Kwam dat onweer maar hierheen, een beetje verkoeling was meer dan welkom!

Het onweer bleef ver weg en de nacht bleef warm, maar uiteindelijk pak je toch wel een beetje slaap mee en het valt altijd weer mee hoe fit je dan toch de volgende ochtend bent.

Op weg naar Altdorf deden we nog een ander bekend adresje aan. Het fantastisch aan het Vierwoudstedenmeer gelegen terras in Beckenried. Daar hadden we vorig jaar op de terugweg uit Italië geluncht en dat deden we nu nog een keertje over. Heerlijk. De lucht was weer stralend blauw en we hadden een mooi tafeltje aan het water.

Tegen half 4 kwamen we aan in Altdorf, in het hotel waar we op de route 2 jaar geleden ook hadden geslapen. We maakten nog een wandelingetje door het stadje. Ook even naar het hoger gelegen klooster waar we de vorige keer niet geweest waren. Bij wijze van inklimtochtje. Oef, het lag nog geen 100 meter hoger, maar wat een klim bij deze hitte! En morgen zouden we veel hoger moeten, dat belooft wat!

Inklimtochtje boven Altdorf

Halverwege de pizza op het terras van ons hotel, werd het ineens heel snel donker. Een gitzwarte lucht trok over het meer de Alpen tegemoet. Het werd een knetterend onweer met grote hagelstenen. De volgende dag zouden we horen dat er in Noord- en Midden-Zwitserland flinke schade was aangericht! Het onweer bracht wel wat verkoeling, maar koud werd het niet. Hopelijk zou het morgen weer opknappen, want het zou toch wel triest zijn, als de zomer nu al weer voorbij was!

Volgende dag