Nassau – Frankfurt: dag 4

Donderdag
13 mei 2010
                      
       Vorige dag
Van                    : Idstein
Naar                  : Glashüttem
Gelopen            : 14 kilometer
Geklommen      : 380 meter

Geslapen           Hotel Glashüttenerhof
…………………………in Glashütten

We ontbeten in de erker van de eetzaal. Nu eens geen ontbijtbuffet, maar een rijk gedekte tafel. Ook wel eens makkelijk zo! We hoefden vandaag niet zo ver dus we hadden alle tijd om het stadje te bekijken. Dat was zeer de moeite waard. Prachtige huizen, mooi raadhuis aan een dito plein en niet te vergeten de burcht met Hexenturm en mooi aangelegde tuinen. We bekeken het allemaal uitvoerig voordat we de route oppakten die ons al snel de bebouwde kom uit bracht.

Burcht van Idstein

Wat troffen we het weer geweldig met het weer deze dagen. Het was wel steeds bewolkt maar we hadden nog geen druppel regen gehad, er waren regelmatig opklaringen en de temperatuur was uitstekend. Of het zo zou blijven was de vraag. Er waren vandaag wel wat ernstiger dreigende wolken, maar ook nu bleef het droog.

We kwamen vandaag ook voor het eerst langs een stuk van de Limes. Je zag er niet veel van hier. Niks eigenlijk, goedbeschouwd. Morgen zouden we een meer tot de verbeelding sprekend stuk passeren. In Schlossborn was het inmiddels broeierig warm. We snakten naar eindelijk een terrasje, maar er was helaas niks te beleven. We dronken maar wat van onze eigen lauwe blikjes op de traptreden voor de kerk.

Daarna was het niet zo ver meer tot ons doel voor vandaag. De route stak een doorgaande weg over in Glashütten. Ons hotel zou aan deze weg liggen, ergens links. Helemaal aan het eind van de bebouwing natuurlijk, op maximale afstand van het pad. Nouja, je kunt niet altijd geluk hebben en het hotel lag wel een eindje van de weg af. Kamer aan de achterkant, we hadden weer niks te klagen. Of het moest zijn , dat we wéér niet van een terrasje konden genieten, want het begon nu dan toch te onweren. Jammer, zou het nu gaan omslaan?

Hexenturm in Idstein

Volgende dag