Bad Nenndorf – Hamelen: dag 1

Zondag
28 december 2008                 Vorige dag
Van                    : Nienstedter Pass
Naar                  : Bad Münder
Gelopen            : 14 kilometer
Geklommen      : 300 meter

Geslapen           Berghotel Brockenblick
………………………..
in Hildesheim

’s Zaterdags hadden we door de mooie Altstadt van Hildesheim gestruind en vandaag gingen we verder op de E1. We moesten vroeg op, want het was toch nog wel een aardig eindje rijden naar de parkeerplaats op de Nienstedter pas, ergens midden in de Deister. We wisten dat daar een bushalte was want ik had ontdekt, dat je via Google maps ook bushaltes kunt vinden. En als je doorzoomt, krijg je de busnummers en vertrektijden erbij! Erg handig!
De halte op de Nienstedter Pass was overigens niet aangegeven op Google maps, maar er bleek een bus te gaan van West naar Oost door de Deister (van Nienstedt naar Egestorf) en die stopte, zoals we al vermoedden keurig op pashoogte.

Het had vannacht een beetje gesneeuwd en hier op 276 meter hoogte was het al sprookjesachtig mooi. Verderop, nog wat hoger, werd het steeds witter. Het was werkelijk een prachtige tocht met heerlijk ‘koude wangenweer’.

Wandelen in de sneeuw

Sneeuw in de Deister

In Bad Münder aangekomen zochten we de bushalte Feuerteich op (iets NO van het centrum) voor bus 18 naar Nienstedter Tennisplatz. Daar overstappen op bus 562 die ons terug naar de auto bracht.

Volgende dag