Dobel – Hausach: Slot

Zondag
22 oktober 2017                    
   Vorige dag
Van                   : Hausach

Naar                 : Huis
Hoe                   : Bus en trein

Door werkzaamheden reed er geen trein maar een bus van Hausach naar Offenburg. Maar dat was geen probleem, die vertrok keurig op tijd. Een paar dagen geleden had ik echter een sms’je gehad van de Deutsche Bahn, met de mededeling dat de door ons geboekte verbinding was opgeheven. We hadden goedkope(re) tickets genomen, waarbij je zogenaamde Zugbindung hebt. Je mag dan alleen in de geboekte treinen stappen. Hoe zou dat dan werken als je verbinding er niet meer is? Op het station in Offenburg zochten ze voor ons uit hoe we het beste thuis konden komen en kregen we een mooie stempel met de aantekening “Zugbindung aufgehoben”. Ook weer geregeld.

Helaas ging deze verbinding na Keulen ook de mist in. Wegens problemen bij de grensovergang Emmerich werden we omgeleid via Venlo. Dat kostte nog weer een uur extra, zodat we pas rond zeven uur thuiskwamen. Dat was inderdaad een dagje zitten!

Zo, het zat er weer op. We hadden een prachtige week gehad met fantastisch mooi herfstweer, ongekend voor het regenrijke Zwarte Woud. Nu nog één traject om het gat dicht te lopen tussen Celle en Lugano.

Volgende traject