Dobel – Hausach: Dag 7

Zaterdag
21 oktober 2017                    
   Vorige dag
Van                   : Harkhof

Naar                 : Hausach
Gelopen            : 15 kilometer
Geklommen      : 350 meter
Geslapen           Gasthof Blume
…………………………in Hausach

Boven de Vesperstube Harkhof

Vandaag was het alweer de laatste dag. Jammer, hoewel mijn voeten daar geen bezwaar tegen hadden. Sinds de tweede dag zat ik namelijk al elke ochtend pleisters op mijn hielen te plakken, vanwege de blaren die ik zeer tegen de gewoonte in al op de eerste dag had opgelopen. Ik liep dan ook al dagen mank en verfoeide mijn sokken waarvan ik vermoedde dat die de oorzaak waren van het ongemak. Heerlijk, morgen de hele dag zitten, maar vandaag nog even doorbijten.

We kwamen nu steeds lager, hoewel dat niet wil zeggen dat er niet meer geklommen hoefde te worden. De tussenklimmetjes waren legio, maar per saldo verloren we natuurlijk hoogte. De uitzichten werden minder spectaculair, al bleven ze absoluut de moeite waard. We passeerden een hut van de Schwarzwaldverein die, omdat

Hut van de Schwarzwaldverein

het weekend was, bewirtschaftet was. Een vrijwilliger schonk ons de koffie in, die gratis was al werd een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld. De huttenbaas had de E1 ook gelopen. Van Flensburg tot aan de Gottardpas, in één keer. Daarna waren zijn vrije dagen op. We schreven wat in het Gästebuch – ik liet er ook mijn website-adres achter – stopten wat in de pot en vervolgden onze tocht.

Bij het Weiße Kreuz op 510 meter konden we weer kiezen. De Westweg ging omhoog, over de Hofberg naar de Spitzfelsen op 578 meter (schöne Aussicht) en een kortere route ging rechtstreeks naar beneden, naar Hausach. Wij vonden dat we nu wel genoeg schöne Aussichten hadden gehad en kozen nu maar eens de kortste weg. Die nog best lang was en eigenlijk ook een tikje saai, maar vooruit, dat konden we van tevoren natuurlijk niet weten. En wat we ook niet wisten was, dat die alternatieve route helemaal aan de andere kant van Hausach uitkwam, zodat we langs de autoweg terug moesten om bij ons hotel te komen en zo uiteindelijk waarschijnlijk dezelfde afstand hebben gelopen.

Laatste stukje naar Hausach

Gasthof Blume ligt aan de oude doorgaande weg door het Kinzigtal. Tegenwoordig wordt het verkeer om het plaatsje heengeleid. De ligging van het hotel is niet superfraai, maar de kamers en het restaurant waren geweldig en de eigenares buitengewoon vriendelijk. Bovendien was het nog geen 200 meter van het station vandaan, dus hier komen we zeker terug als we verder gaan!

Volgende dag