Dobel – Hausach: dag 0

Donderdag 12 oktober 2017
Van                    : Rotterdam

Naar                  : Dobel
Hoe                    : met de trein
Geslapen           Hotel Rössle in Dobel

En jawel, alles ging goed en zo zaten we op donderdag 12 oktober om half 8 in de trein naar Pforzheim. Bij de laatste overstap, in Karlsruhe ging het fout, zodat we de bus naar Dobel net voor onze neus zagen wegrijden. Een uur wachten op het station van Pforzheim is niet bepaald iets om vrolijk van te worden, maar na enig zoeken vonden we toch een koffiehoek. Met uitzicht op de hangjeugd, maar vooruit.

Met de trein langs de Rijn

Met de trein langs de Rijn

In Dobel was het hotel vlakbij de bushalte, Johann-Peter Hebel Straße 7. Dat hadden we snel gevonden, maar ik had gelezen, dat je je op nummer 22 moest melden, dus we liepen het hotel voorbij, op zoek naar nummer 22. De nummering liep tot 20, stak toen een straat over en ging door met nummer 34. ??? Terug naar het hotel dan maar, misschien dat er toch iemand was. En wat bleek? Aan de andere kant van het hotel was de Neue Johann-Peter Hebel Straße. Met op nummer 22 de ingang van Hotel Rössle. Raadsel opgelost.

Op de kamer, die geheel aan de Beatles was gewijd, waren we vrij snel uitgekeken, dus we gingen weer de straat op, waar overigens ook niet zo veel te beleven was. Tot slot hebben we lekker gegeten in een eenvoudig maar zeer goed bezocht restaurant en daarna naar bed. Morgen gaat het echte werk beginnen.

Volgende dag