Konstanz – Göschenen: dag 3

Dinsdag
17 augustus 2010                  
Vorige dag
Van                    : Will

Naar                  : Wattwill
Gelopen             
: 25 kilometer
Geklommen      
: 220 meter

Geslapen           Hotel Löwen
…………………………in Wattwill

Na 2 korte afstanden moesten we nu aan de bak. Hoewel we niet veel  hoefden te klimmen vandaag. We volgden de hele dag min of meer de rivier de Thur. En het was droog! Dat loopt toch wel lekkerder.

We staken de Thur verschillende malen over. Een keer over zo’n echt Zwitserse overdekte houten brug. Leuk!

‘s Middags kwamen we door het mooie stadje Lichtensteig. De terugblik op het plaatsje met de boven het water uitstekende oude huizen, deed een beetje aan Will denken.

Terugblik op Lichtensteig

Alleen het verkeer, dat was jammer. In Lichtensteig gaat dat allemaal door het centrum, terwijl de Altstadt van Will autovrij is.

Laat in de middag bereikten we Wattwill. Maar dat is een vrij langgerekte plaats en ons hotel lag helemaal aan de andere kant, dus we moesten nog een heel eind! Nouja, dat scheelde morgen weer. We staken een laatste keer de Thur over en stonden toen gelijk voor het hotel. Binnen 10 minuten  was de kamer weer omgetoverd tot de gebruikelijke uitdragerij. Alles moet altijd uit de rugzak om de avondschoenen en toilettas op te diepen. En een halfuurtje later was het nog erger, toen de sokken en de T-shirts gewassen en opgehangen waren. Dat moest ook weer eens gebeuren. Als die morgen maar droog waren met dit voor de zomer veel te koude weer.

Volgende dag