Konstanz – Göschenen: dag 2

Maandag
16 augustus 2010                   
Vorige dag
Van                    : Weinfelden

Naar                  : Will
Gelopen             
: 15 kilometer
Geklommen      
: 250 meter

Geslapen           Hotel Schwanen in Will

En de capes kwamen ook van pas. De volgende ochtend viel er een dreinerig miezerregentje en dat zou de hele dag zo’n beetje blijven hangen. Tja, zo’n prachtig groen landschap heeft nu eenmaal zijn prijs!  Gelukkig vonden we in Affeltrangen een café waar we even konden aanleggen en ’s middags zaten we even droog in een prachtig barok kerkje. We hadden al gezien dat onze route hier parallel liep met een Jacobi route – die had wél een eigen markering trouwens – en dat zou de komende dagen zo blijven, zodat we nog diverse van dit soort pareltjes zouden tegenkomen.

Het was ook vandaag niet zo ver en we kwamen vroeg in de middag in Will aan. Eenmaal aan de rand van het centrum zagen we een mooi hotel. Jammer, dat was niet wat we hadden gereserveerd. We moesten nog een paar honderd meter verder. Toen zagen we ‘ons’ hotel. Hellup. Dit werd al vanaf afstand afgekeurd. Wat een ongezellige tent. En pal aan een drukke weg! We hadden het telefonisch geboekt, en het was natuurlijk niet zo netjes, maar we draaiden 360 graden en gingen richting dat leuke ding wat we eerder gezien hadden. Als het daar vol was, konden we altijd nog terug.

Altstadt van Will

Dat was niet nodig. Er was nog precies één kamer over en daar namen we onze intrek. Lekker even douchen, de natte kleren uithangen en een half uurtje plat. Toen hadden we weer voldoende energie verzameld om het historische centrum van Will te gaan bekijken. Het was zowaar droog geworden! We klommen door een winkelstraat naar de hoger gelegen Altstadt. Wauw, die was werkelijk schitterend. Klein maar ozo gaaf en typisch Zwitsers met die hoge huizen en dito daken. Op een terrasje aan het intieme dorpsplein, voor het fraaie stadhuis vierden we de vakantie met een heerlijk glas witte wijn. Onder een parasol, want het begon toch weer licht te spetteren.

Volgende dag