Konstanz – Göschenen: dag 0

Vrijdag 13 en zaterdag 14 augustus 2010                                        
Van                    : Rotterdam
Naar                  : Konstanz
Hoe                    
: met de trein

Geslapen           Hotel Halm in Konstanz

De eerste week van de zomervakantie 2010 besteedden we aan wat sightseeiing in Zuid België en Noord Frankrijk. Oudenaarde, Amiens en omgeving. Nadat we zo heel veel moois hadden gezien, brachten we de auto terug naar Rotterdam, pakten de koffers uit, de rugzakken in en gingen vroeg naar bed, want voor het 2e deel van de vakantie zouden we ons naar Konstanz verplaatsen. En dat betekende: de trein van 5 over half 7 naar Utrecht, overstappen in Frankfurt en Offenburg. Vroeg op dus voor een best wel lange reis! Om kwart over 4 kwamen we in Konstanz aan.

Konstanz aan de oever van de Bodensee

We dropten snel de rugzakken in het hotel tegenover het station en gingen het centrum in om een eerste indruk te krijgen van deze stad. We hadden 2 nachten gereserveerd, zodat we ook de hele zaterdag nog hadden voor deze werkelijk prachtige stad. Een van

In de 14e eeuw waren er maar liefst 3 pausen. Het concilie van Konstanz (1414-1418) moest daar een eind aanmaken. Deze 3 pauwen staan symbool voor de 3 prelaten.

de weinige Altstädte in Duitsland die niet beschadigd zijn in de 2e wereldoorlog. Iets waar de ligging, op de grens met Zwitserland debet aan is. Of is het credit in dit geval?

Volgende dag