Konstanz – Göschenen: 1e rustdag

Donderdag
19 augustus 2010                  
Vorige dag
Van                    : Rapperswill
Naar                  : Zürich, met de boot
Gelopen            : niet
Geklommen      : ook niet
Geslapen           Hotel Speer
………………………..in Rapperswill

Vandaag een rustdag in Rapperswill

Wim had al maanden lang beloofd dat we op de rustdag in Rapperswill een boottochtje zouden maken naar Zürich. En ‘s avonds op een terrasje aan het meer eten. Ik had zijn enthousiasme telkens wat getemperd, want het was natuurlijk maar de vraag of het weer zich daartoe zou lenen. Voor hetzelfde geld kon het de hele dag plenzen. Maar de weerberichten voorspelden al een paar dagen dat het vanaf woensdag zomer zou worden, dus wie weet!

Toen ik de volgende ochtend hoopvol de gordijnen opentrok, was de lucht echter helemaal bedekt. Vanmiddag schijnt de zon, hield Wim vol. En het was inderdaad al wel een heel stuk warmer dan de afgelopen dagen. En droog. Best lekker dus om het buitengewoon fraaie stadje Rapperswill te bekijken. Dat deden we uitvoerig en het weer werd steeds lekkerder. Steeds meer blauw, totdat er tussen de middag geen

Geen wolkje meer te bekennen

wolkje meer te bekennen was! We daalden vanuit de bovenstad af naar het meer, reserveerden voor het avondeten op een prachtig terrasje en scheepten ons in op de boot naar Zürich. Niet te geloven, wat een bof!

We hadden weinig tijd in Zürich, maar het ging vooral om het tochtje over het meer. De stad zouden we een andere keer wel eens bekijken. We slenterden dan ook alleen langs de Aare die hier uit het meer stroomt, richting station en gingen met de trein terug.

Met de boot naar Zürich

Het eten op het terrasje was kwalitatief niet echt top, maar de plek, op een balkon met uitzicht op het meer en de Alpen die zich nu echt een keer lieten zien, was fantastisch. Zeker toen het donker werd en de sfeervolle verlichting langs de kade zich in het water spiegelde. Sprookjesachtig!

Volgende dag