Lübeck – Hamburg: dag 9

Maandag                       Naar overzicht
31 mei 2022                
   Vorige dag
Van                    : Lohbrügge

Naar                  : Hamburg-Berliner Tor
Gelopen            : 20 kilometer
Geklommen      : 120 meter
Geslapen           : Intercity Hotel
in Barmbek-Hamburg

Het laatste stuk naar de Berliner Tor in Hamburg. Het traject langs het zweefvliegveld was verrassend mooi, maar daarna was het vooral buffelen. Eindeloos over een fietspad van het ene metrostation naar het volgende, met nog eens een onduidelijke omleiding wegens werkzaamheden op de koop toe. We hadden natuurlijk op de metro kunnen stappen. Sterker nog, we zagen om de paar minuten een bus langskomen die naar Barmbeck ging. Daar was ons hotel. Maar we smokkelden niet, we hielden dapper vol tot het geplande eindpunt.

Het laatste mooie stuk langs het zweefvliegveld

Van Berliner Tor hadden we ons overigens wel iets anders voorgesteld. Misschien heeft er lang geleden een stadspoort gestaan, maar nu is het alleen een héél groot, onoverzichtelijk en superongezellig verkeersknooppunt. Maar we hadden het gehaald. Weer 162 kilometer volgelopen. Nog één traject tot Celle.

We doken de roltrappen af, op zoek naar een kaartjesautomaat en de metro naar Barmbeck. Vanuit het Intercity hotel aldaar, pal tegenover het metrostation, hebben we nog een paar dagen Hamburg verkend. Tot onze verrassing kregen we bij de receptie een Ov-kaartje dat in heel Hamburg en wijde omgeving, alle dagen van ons verblijf geldig was. Daar hebben we dan ook volop gebruik van gemaakt!