Kiel – Lübeck: dag 10

Zondag
17 oktober 2021
                
   Vorige dag
Van                    : de Herrentunnel
Naar                  : Lübeck centrum
Gelopen            : 14 kilometer
Geklommen      : 60 meter

Geslapen           : Lindenhof
……………………….
in Lübeck

Door een groot stuk bos naar Lübeck

Met dezelfde stadsbus gingen we terug naar de Trave. We liepen er een klein stukje langs en doken toen het stadsbos van Lübeck in. Een onverwacht lang bosstuk, op den duur zelfs een beetje saai. We kwamen er tamelijk veel wandelaars, met name hondenuitlaters, tegen. Niet geheel verwonderlijk op de zondagmorgen. Uiteindelijk bereikten we de rand van de stad.

Prachtige bomen in het stadspark

Ook daar bleef het volop groen in het grote stadspark dat we doorkruisten. Nou ja, groen … geel, rood, bruin, de herfstkleuren werden elke dag uitbundiger! Het stadspark ging over in een luxe woonwijk langs de Wakenitz die we tenslotte overstaken om in het oude centrum van de Hanzestad te komen. We hadden er gisteren natuurlijk al wat van gezien en we keken opnieuw onze ogen uit op de schitterende pakhuizen en op de Holstentor, de mooiste stadspoort van Duitsland.

Beroemde Holstentor in Lübeck

Morgen zouden we al dit moois echt heel goed gaan bekijken. En dan dinsdag weer een dagje treinen naar Rotterdam. We hopen volgend voorjaar weer terug te komen naar deze koningin van de Hanze om onze tocht tot Hamburg te vervolgen. De afgelopen 2 weken waren weer uitstekend bevallen en smaken naar meer!

Volgende traject

BurgtorPrachtig rijtje pakhuizen aan de Trave

Romaans doopbekken in de Marienkirche

Mooie hofjes achter de kolossale panden

Volgende traject