Lenzkrich – Blumberg: dag 1

Zondag 6 juli 2014                   Vorige dag
Van                    : Lenzkirch
Naar                  : Schattenmühle
Gelopen             : 20 kilometer
Geklommen       : 650 meter
Geslapen            Gasthof Schattenmühle

Eerst teletekst aan! YES, met strafschoppen toch nog gewonnen! De oranje veertjes die ik bij Stein uit een slinger had geknipt, heb ik toen alsnog aan mijn rugzak vastgeknoopt. Hup, Holland hup.

We mochten de auto voor het hotel laten staan en na opnieuw een controle op de spullen gingen we op stap. Direct uit het dorp begon het met een flinke klim met aan het eind een heerlijk frisse bron op het hoogste punt. Daarna volgde een prachtige afdaling naar het dorpje Kappel waar we bij de

Kerkje in Kappel

kerk pauzeerden voor de lunch. We moesten echter nog verder dalen. Tot in een kloof die verderop overging in de als bijzonder fraai bekend staande Wutachschlucht. Fraai inderdaad, maar wel bijzonder lastig te lopen met heel veel keien en wortels en alsmaar omhoog en omlaag. We waren blij dat we na een kilometer of 7 auto’s hoorden! Daar was de weg én ons einddoel voor vandaag: Gasthof Schattenmühle. Een simpel onderkomen, maar met alles erop en eraan (behalve TV op de kamer, maar er was toch geen voetbal vanavond).

Schattenmühle aan het eind van een vermoeiende tocht door de Wutachschlucht

Volgende dag