Lenzkirch – Blumberg: Slot

Dinsdag 8 juli 2014                  Vorige dag
Van                    : Blumberg
Naar                  : Lenzkirch
Gelopen             : niet
Hoe                     : Bus – Trein – Bus
Geslapen            Landhaus Waldfrieden
…………………………in Tengen

We hoopten na een nachtje slapen weer up and running te zijn. Maar dat was al te optimistisch. Wim kon nauwelijks lopen en mijn hand voelde zich het prettigst als ik hem omhoog hield, wat ook niet echt lekker loopt. Na het ontbijt namen we daarom de bus naar Donaueschingen om terug te keren naar de auto. Vervolgens de trein naar Neustadt. Dat viel niet mee. Ik kon in de kaartautomaat kiezen uit 10 verschillende Neustadt-en. Neustadt an der Donau misschien? € 67, dat kon niet kloppen. Op een vervolgscherm bleken er nog 6 mogelijkheden, waaronder Neustadt-Schwarzwald. Dat leek er meer op. Vanaf Neustadt ging er weer een bus naar Lenzkirch en zo waren we wel de hele ochtend bezig.

Helaas voortijdig met de trein terug naar af

Het regende al die tijd, ook nog toen we inmiddels met de auto bij het prachtige Seehotel in Titisee terecht waren gekomen en aan de Bratkartoffeln mit Schwarzwälderschinken met een lekker glaasje wijn zaten. Het uitzicht op het meer was tamelijk druilerig.

We maakten een mooie tocht, via de Schluchtsee door het Zwarte Woud naar ons volgende hotel in Tengen. Dat lag aan een vrij drukke weg, maar de kamer aan de achterkant was geweldig. Wat een ruimte en wat een uitzicht! Hier komen we te zijner tijd graag nog een keer terug. Te voet!

Wandelen zat er deze vakantie niet meer in helaas. We verkasten wel steeds naar ons volgende hotel op de route tot aan Konstanz, ons geplande eindpunt. Maar in plaats van wandelingen maakten we uitstapjes met de auto. En de aansluitende 2 weken in Zuid Duitsland hebben we ook gewoon van de vakantie genoten. Een beetje rustiger aan dan gebruikelijk. De bergstok kwam goed van pas als wandelstok voor de kreupele Wim!

Volgend traject