Lenzkirch – Blumberg: dag 2

Maandag 7 juli 2014                Vorige dag
Van                    : Schattenmühle
Naar                  : Blumberg
Gelopen             : 19 (-3) kilometer
Geklommen       : 200 meter
Geslapen            Gasthof Hirschen
………………………….in Blumberg

Een veel grotere kamer die voor ons was gereserveerd, bleek aan een ander stel gegeven te zijn, dat niet had gereserveerd, maar eerder was aangekomen dan wij. Dat was tot daar aan toe, maar de volgende ochtend kregen ze ook ons lunchpakket mee! Foutje. Er werd een nieuw lunchpakket gemaakt en dat zou wel nodig zijn, want we gingen nog 13 kilometer verder door de Schlucht en daar zouden we niks tegenkomen.

Na 1,5 kilometer ging het mis. Krak in Wim’s knieholte. Het strompelpad eiste zijn tol. Einde oefening? Daar leek het wel op, maar toen de ergste pijn gezakt was, vond Wim dat het wel weer ging en zijn we voorzichtig aan doorgelopen. We gingen vandaag door het mooiste deel van de Schlucht. Steile rotswanden en heel veel water. Gelukkig ook wel grote stukken pad waar je redelijk kon lopen, anders was 13 kilometer nauwelijks te doen geweest. Na die 13 kilometer kwamen we op een weg en daar waren zowaar een kiosk en een bushalte. De kiosk hebben we gebruikt voor een hapje en een drankje, de bushalte niet. We waren flink en liepen verder.

 

Tot Achdorf, 2 kilometer (klimmen) voor het eindpunt Blumberg. Daar ging het echt niet meer met Wim’s knie. Zou hier ook een bushalte zijn? Jawel, maar dat was in een zijstraat. Wim ging erheen om op de paal te kijken voor de tijden terwijl ik in de hoofdstraat ging kijken of daar nog een andere, wellicht frequentere bus ging. Dat had ik beter niet kunnen doen. Een andere bushalte was er namelijk niet en op mijn speurtocht kukelde ik keihard van een stoepje dat ik niet had gezien. Gelukkig niks kapot, maar mijn hand deed erg pijn en die bleek later flink gekneusd te zijn.

Het werd dus een taxi naar Blumberg. Het hotel was op dinsdag gesloten, maar bij de achterdeur hing een sleutel en een aardig briefje. De kamer was zeer ruim en met balkon, waar we nadat we wat waren bijgekomen van de schrik en de vermoeienissen ons lunchpakket soldaat hebben gemaakt. De stad nog in op zoek naar een restaurant zagen we even niet zitten.

Volgende dag