Herdorf – Nassau: dag 4

Dinsdag
19 mei 2009                      
 Vorige dag        

Van                  : Selters
Naar               
: Montabauer
Gelopen          
: 15 kilometer
Geklommen    
: 270 meter
Geslapen         
: Hotel Am Peterstor
………………… …….in Montabauer

Ook de cappuccino voor vertrek beviel goed. We hoefden vandaag niet zo ver, dus dit keer konden we eens rustig beginnen in het Eiscafe. Daarna al weer heel snel het bos in. En de velden door, veel geelgekleurde velden.

Wat een pracht. Het Westerwald is best een druk bewoond gebied, overal zie je wel dorpjes liggen, dus ook tamelijk veel autowegen, en de hoogteverschillen zijn niet spectaculair. Maar de afwisseling van bos en uitzichten over de met koolzaad bezaaide velden is erg fraai. En als je eenmaal buiten de stadjes bent, is het enorm rustig. De paden zijn uitstekend begaanbaar en de markering idem dito. Wat wil je nog meer? Af en toe een toeristische attractie? Die vonden we in een aardig kapelletje met kruisweg halverwege de tocht en in de Altstadt met kasteel aan het eind: Montabaur.

We moesten eerst een stukje langs en tenslotte onder de autobaan door, die we zo vaak met de auto gereden hebben. Het gele kasteel met de zwarte uientorens hadden we dan ook al vaak gezien, op afstand en met grote snelheid erlangs razend. Nu naderden we het met 4 km per uur.

Kasteel van Montabauer

 

We brachten eerst de rugzakken naar ons hotel en verkenden daarna het gezellige centrum. Niet groot, eigenlijk maar één straatje, maar dat had wel heel veel sfeer. Het kasteel torent overal bovenuit en beheerst het stadsbeeld. We hadden nog genoeg puf om er even heen te klimmen.

In de tuin van een hotel midden in de hoofdstraat aten we een schnitzel waar we makkelijk de hele week mee hadden kunnen doen. Gutbürgerlich zullen we maar zeggen. We waren achteraf wel blij, dat dit hotel vol was, toen we het wilden boeken, want het adres dat we als alternatief hadden gekozen, lag heel wat rustiger. Maar om te eten was die tuin zeer geslaagd, ondanks de veel te grote lappen vlees.

Volgende dag