Hamelen – Siegen: dag 7

Woensdag
29 augustus 2007
                  
   Vorige dag
Van                    : Marsberg
Naar                  : Adorf
Gelopen            : 18 kilometer
Geklommen      : 400 meter

Geslapen           Gasthof Zur Linde
…………………. …….in Adorf

Even wat boodschappen en een cappuccino bij de ijssalon en daarna óp naar Obermarsberg. Daar bereikten we het mooie oude kerkje dat we gisteren al eindeloos in de verte, hoog op een uitstekende uitloper hadden zien liggen. Ook vandaag zouden we bij het omkijken nog heel lang het kerkje in beeld houden.

We hadden het Eggegebirge gisteren achter ons gelaten en bevonden ons nu in het Sauerland. Het was hier wat meer open (mooie uitzichten!) en de heuvels waren toch wat anders gevormd. Meer “hobbels”, minder van die lange kammen. Leuk zo, die afwisseling!

Sauerland wandelen

Uitzicht over het Sauerland

We liepen ’s middags over een mooie, lange weg die recht op ons volgende plaatsje Adorf afliep. Je kon het al zien liggen. Lekker, even niet zo’n zware dag. Maar toen ging de route ineens naar rechts en zo te zien zouden we een enorme omweg gaan maken. En dat allemaal om langs een bepaalde groeve te komen, die de moeite waard zou moeten zijn. Maar ons kregen ze niet zo gek, wij vervolgden ons mooie recht-toe-recht-aan-pad. Later hoorden we weliswaar, dat de groeve écht heel bijzonder moest zijn, maar dat was dan jammer dan.

Adorf had ook een erg aardig oud kerkje wat we eerst van binnen en van buiten bekeken, voordat we ons hotel opzochten. Nog geen honderd meter van de route af. Dat was weer prima geregeld!

Volgende dag