Hamelen – Siegen: dag 14

Donderdag
6 september 2007
                   
Vorige dag
Van                    : Lahnhof
Naar                  : Siegen
Gelopen            : 19 kilometer
Geklommen      : 220 meter

Geslapen           Thuis in Rotterdam

Ook in de ontbijtzaal was het goed druk. Er waren zelfs diverse wandelaars, waaronder een 3-tal Nederlandse echtparen. Het verbaasde ons niet dat zij de Rothaarsteig liepen! En ohne Gepäck. Ze liepen allemaal de andere richting uit, dus we zouden elkaar na het ontbijt niet meer tegenkomen.

De laatste wandeldag vandaag. Tot aan de rand van Siegen was het nog zeer bosrijk met heerlijke uitzichten.

Eindpunt wandeling

Eindpunt Siegen

We konden er geen genoeg van krijgen, maar op een gegeven moment bereik je dan toch de rand van de stad. Vandaar was het nog een heel eind naar het centrum, verder dan we eigenlijk dachten, maar ja, die prutskaartjes blijven nu eenmaal bedrieglijk.

Uiteindelijk kwamen we dan aan de rand van de Altstadt. We waren inmiddels al een keer of tig van plan gewijzigd tussen nog een dagje in Siegen blijven en gelijk de trein naar huis pakken. Vooral ook afhankelijk van de weerssituatie op het moment. De laatste stand op het moment dat we in het centrum neerstreken met een ijsje was: naar huis. Maar toen brak ineens de zon weer door en werd een grote blauwe plek zichtbaar. Dus op zoek naar de VVV!

Die was vlakbij en er bleek een feest te zijn. We begaven ons tussen de gasten met champagne, op zoek naar iemand die informatie wilde verstrekken. Eén dame offerde zich op en gaf ons een hotelgids, met enige toelichting. Hiermee gewapend gingen we weer naar buiten, waar

VVV Siegen

VVV van Siegen – We waren de eerste touristen.

een waardig ogend heerschap op ons af kwam, een hand gaf en zich voorstelde als de burgemeester. Hij verwelkomde ons als de eerste toeristen bij de nieuw geopende VVV. Zoiets dachten we al. We moest nog met hem op de foto, voordat we op zoek konden naar het door ons uitverkoren hotel. We zullen dus wel in de Siegener Courant gestaan hebben!

Ons oog was gevallen op het Mercure hotel, wat volgens onze informante slechts 10 minuten lopen was. Maak er dus maar weer 20 van. Maar dat was het ergste niet. Het hotel was vol! En daar hadden we natuurlijk niet op gerekend. Een ander geschikt hotel lag helemaal aan de andere kant van het centrum en het was natuurlijk de vraag of dat nog wél plaats had. We hakten daarom definitief de knoop door. Het was kwart over 4 en om kwart over 5 zou er nog een verbinding naar Rotterdam zijn. We gingen dan ook linea recta door naar het station, waar we royaal op tijd waren om kaartjes te kopen en nog een milkshake bij Mac Donalds te scoren.

En zo zaten we om kwart over 5 in de trein naar huis. We hoefden alleen in Hagen en in Venlo over te stappen en dat liep allemaal op rolletjes. Het was wel weer een hele zit, maar om half 12 waren we thuis. Jammer van Siegen, maar dat loopt niet weg. Dat gaan we wel wat uitvoeriger bekijken als we er opnieuw zijn voor het vervolg van de route.

De vakantie zat er op. Het was een hele mooie tocht geweest. De kop is er af, wat de E1 betreft en de rest zal zeker volgen. Wanneer, is echter de vraag. Volgend jaar eerst die vermaledijde GR5 maar eens een keertje afmaken!

Volgend traject