Hamelen – Siegen: dag 1

Donderdag
23 augustus 2007
                  
   Vorige dag
Eerst                  : de trein naar Hamelen
Van
                    
: Hamelen
Naar                  : in de buurt van Aerzen
Gelopen            : 13 kilometer
Geklommen      : 320 meter

Geslapen           Hotel Waldquelle
………………………..bij Aerzen

Het was weer uit met het uitslapen. Kwart over 5 op, half 7 de trein naar Hamelen, aankomst half 1. We hadden voor de middag nog  zo’n 13 kilometer voor de boeg.

Maar ojee, de kiespijn kwam weer opzetten! Waren we te snel na de behandeling vertrokken? Het zou toch wel echt over zijn? Wim belde toch maar even de tandarts op om te vragen of dit er bij hoorde. Die beweerde dat hij zich absoluut geen zorgen hoefde te maken, niks aan de hand, neem gerust van die pijnstillers en haal voor de zekerheid nog een dosis antibiotica om de kuur te verlengen. Daar hadden we een receptje extra voor gekregen en naar een Apotheker hoef je in Duitsland nooit lang te zoeken. Blikjes limonade voor de rugzak waren in het centrum van Hamelen een groter probleem!

De pijnstiller van de tandarts bleek een waar wondermiddel. We hadden er een handjevol van meegenomen, maar na ééntje was het leed geleden en hebben we van kiespijn niets meer vernomen.

Direct uit het centrum, na de Weser overgestoken te zijn, begon gelijk een flinke klim. Eigenlijk de enige vandaag. Toen we boven waren bleven we behoorlijk op gelijke hoogte tot het laatste klimmetje naar ons eerste hotel. Het was een mooie tocht door prachtig bos met mooie uitzichten op het Lippische Bergland.

Pal langs het wandelpad: hotel Waldquelle

Pal langs het pad: hotel Waldquelle

Het laatste klimmetje naar boven werd beloond met een ontzettend leuk hotelletje: Waldquelle. Tjonge, wat lag dat mooi. Puik terras en prima kamers. Tja, dat is dan weer het voordeel van Duitsland ten opzichte van Frankrijk. Zo heb ieder nadeel weer z’n voordeel.

Volgende dag