Ober-Ramstadt – Heidelberg: dag 3

Donderdag
23 mei 2013
           
                    Vorige dag
Van                    : Birkenau
Naar                  Wilhelmsfeld
Gelopen             : 20 (?) kilometer
Geklommen       : 550 meter

Geslapen            : Hotel Goldene Rose
…………………………in Heidelberg

Verder door het Odenwald. Nog een beetje meer klimmen en dalen dan gisteren. We zouden tot Ziegelhausen, vlakbij Heidelberg, gaan en dat was volgens ons boekje 23 kilometer. Maar niet heus! Het was echt veel verder en het begon in de middag ook nog eens te regenen. Een regentje dat niet meer op wou

Schuilhut onderweg

houden. We hielden het dan ook een paar kilometer voor het eindpunt voor gezien. Aangezien we vanaf Ziegelhausen toch met het openbaar vervoer naar Heidelberg moesten, konden we net zo goed in Wilhelmsfeld al op de bus stappen.
Het was even de vraag waar we uit moesten stappen. We kozen helaas precies de verkeerde halte, zodat we de hele stad door moesten om bij ons hotel te komen. Ik heb maar even niet te veel om me heen gekeken, want morgen zouden we Heidelberg “doen”. Dan zou ik het allemaal eens goed aanschouwen.

Aankomst in Heidelberg

We bleven nog een dag in Heidelberg. Het was gelukkig weer droog en we hebben de mooie stad en het prachtige, deels tot ruïne vervallen renaissance kasteel uitvoerig bekeken. ’s Avonds lekker gegeten in een gezellig Brauhaus. En daarmee sloten we de tocht weer af. Morgen terug naar Rotterdam.

Volgend traject