Göschenen – Lugano: dag 4

Dinsdag 3 juli 2010                  Vorige dag
Van                    : Osco

Naar                  : Anzonico
Gelopen             
: 14 kilometer
Geklommen      
: 350 meter

Geslapen            Osteria Anzonico
………………………….in Anzonico

Snel weer wegwezen hier, na het even droevige ontbijt. We waren het dorpje vlug uit en vervolgden de route langs de bergwand. Beetje omlaag, beetje omhoog en veel mooie uitzichten. Veel bos ook vandaag en klaterende watervallen. We waren de ervaringen in Osco weer snel vergeten en genoten van de mooie tocht en het lekkere weer.

In Anzonico waren er 2 eenvoudige hotels, tegenover elkaar. Wij hadden de – volgens ons – mooiste uitgekozen, maar die had wel Ruhetag. Geen probleem, er was op ons gerekend en we konden eten in het andere ding aan de overkant. De kamer was eenvoudig, maar zeer royaal en met alles weer er op en er aan.

Hotel in Anzonico met groot terras onder het dak

Doordat we de enigen in het hotel waren, hadden we het grote dakterras waar verschillende kamers op uitkwamen voor ons zelf alleen. Er stonden ligstoelen en er hing een waslijn, met knijpers en al. Dat kwam mooi uit, want we waren alweer 4 dagen onderweg. Tijd voor een sopje dus!

Het eten aan de overkant was prima en erg gezellig. Aan het grote panoramaraam met zicht op een heel mooi zijdal, zat een echtpaar dat we vandaag al een paar keer waren tegengekomen. Ze kwamen uit Bazel en we hebben na het eten leuk een tijdje met ze gesproken en wandelervaringen uitgewisseld.

…..Uitzicht uit het panoramaraam

Volgende dag