Heidelberg – Pforzheim: dag 3

Zondag 7 juli 2013                  Vorige dag
Van                    : Rauenberg
Naar                  : Odenheim
Gelopen            : 17 kilometer
Geklommen      : 200 meter

Geslapen           Hotel Scheffelhöhe
………………………..in Bruchsal

Als je van de route afgaat, is het altijd de vraag, hoe vind je de markering later weer terug? Maar dit probleem had zich gisteren al opgelost. Vanuit de taxi hadden we gezien, dat ons witte andreaskruis keurig op de dichtst bij het hotel staande lantaarnpaal was aangebracht! We konden gelijk weer verder! In het eerstvolgende plaatsje was het weer raak met de horeca: ’s zondags gesloten. In het volgende dorp, Oestringen streken we dan ook op het eerste het beste terras neer voor een kop koffie. Later in het centrum van het plaatsje, waar een vlooienmarkt aan de gang was, bleken er nog meer terrassen te zijn. Dus nog maar een kopje koffie, nu met een lekkere koek erbij. Dan hadden we de lunch ook gelijk gehad.

’s Middags voerde de tocht langs akkers, wijnhellingen en prachtige velden met bloemen. 

In een bosje troffen we nog een “toeristische attractie”: 3 stenen kruisen van onbekende ouderdom en betekenis. Met bankje erbij, dat kwam mooi uit!

Uiteindelijk bereikten we over een mooie holle weg het plaatsje Odenheim. Daar hadden we geen fatsoenlijk hotel kunnen vinden, dus namen we de trein naar Bruchsal, waar we in het meer dan uitstekende Scheffelhöhe hadden gereserveerd.

Volgende dag