Blumberg – Konstanz: dag 2

Zondag 19 oktober 2014        Vorige dag
Van                    : Tengen
Naar                  : Welschingen
Gelopen             
: 16 kilometer

Geklommen      :  360 meter
Geslapen           Hotel Bibermühle
……………………….. in Tengen

Na het ontbijt klommen we terug naar de open plek. Het uitzicht over de Hegau was nu in een lichte ochtendnevel gehuld. Met de opkomende zon er doorheen. Sprookjesachtig mooi!

Ochtendnevel over de vulkanische toppen van de Hegau

We liepen nu verder over de kam met weinig bomen, zodat we dat mooie uitzicht een tijd lang bleven houden.

Rond de middag bereikten we Engen. Het oude stadje ligt fraai tegen een heuvel aangeplakt. De route gaat er onder langs, maar wij namen een steil straatje naar de Altstadt waar we op het centrale pleintje een terrasje vonden voor de lunch. Daarna ging het richting de eerste vulkaantop, de Hohenhewen. Met ruïne er bovenop.

Ruïne op de Hohenwehen

Aan de andere kant weer naar beneden, op weg naar Welschingen. Hier was een pension, maar toen ik dat een paar weken geleden belde om te reserveren, kreeg ik te horen dat het bezet was. Onzin natuurlijk, ze hadden gewoon geen zin in wandelaars voor één nacht. Nu we het pension zagen, hadden we overigens geen spijt dat we in het mooie hotel Bibermühle geboekt hadden! Wel even een taxi bellen, maar die stond binnen 10 minuten voor onze neus. Nog lekker even tijd voor een bezoekje aan de sauna en ’s avonds heerlijk gegeten in de gezellige oude watermolen.

Volgende dag