Blumberg – Konstanz: dag 0

Zaterdag 18 oktober 2014
Van                    : Rotterdam
Naar                  : Blumberg
Hoe                    : met de trein de auto
Geslapen           Gasthof Hirschen
…………………………in Blumberg

We waren afgelopen zomer niet ver gekomen met al die blessures en hoewel het voor Wim’s knie misschien nog een beetje te vroeg was, hadden we de herfstvakantie bestemd voor het vervolg van onze E1. Hotels geboekt en treinkaartjes geprint, we waren er weer klaar voor. Op zaterdag om half 6 opstaan om de trein van half 7 naar Utrecht te pakken. Er was de hele week al sprake van dreigende treinstakingen in Duitsland, maar het leek steeds mee te vallen. Toch had ik natuurlijk nog even moeten kijken op internet voor we weggingen, maar stom, stom, niet aan gedacht. Dus zagen we in Utrecht pas, dat de trein naar Keulen een uur vertraging had. We hadden in Keulen ruime overstaptijd, maar ook weer niet zo ruim! Bij navraag bleek dat het maar de vraag Afbeeldingsresultaat voor treinstaking duitsland 2014was of de trein naar Keulen überhaupt wel zou gaan en als-ie al ging, hoe zat het dan met de aansluiting naar Offenburg? En met de trein naar Donaueschingen? Dit zag er beroerd uit. We zagen maar één oplossing. Terug naar Rotterdam en de auto pakken. Van de weeromstuit vergaten we in te checken, maar er kwam gelukkig geen controle. En anders had ik mijn verhaal wel klaar gehad!

Zo stonden we om half 9 weer op de Jufferkade. Ggrrrr… Autosleutels gehaald en wegwezen. En dan is het een ongelofelijk eind reizen, helemaal naar Zuid-Duitsland! Almaar tuffen over de autobaan. Bij Bingen gingen we er even af om wat te eten. En verdomd, komt er daar een intercity langsrazen! Qua tijdstip kon dat heel goed “onze” trein naar Offenburg geweest zijn! Nouja, niet zeuren, we wisten nu in elk geval dat we ons doel zouden bereiken en met de trein zou dat allerminst zeker zijn geweest.

Uiteindelijk kwamen we rond 7 uur in Blumberg aan. We hadden dezelfde kamer als van de zomer en na de gutbürgerliche maaltijd gingen we onder zeil.

Volgende dag