Flensburg – Kiel: dag 10

Maandag
6 mei 2019
       
 Vorige dag    
Van                    : Strande
Naar                  : Kiel
Gelopen            : 14 kilometer
Geslapen           : Centro Hotel Consul
………………………..in Kiel

De laatste wandeldag. We waren al snel in de Olympiahaven en daar verlieten we de kust voor een prachtig traject door lichtglooiende weilanden en stukjes bos. Na een paar kilometer hoorden we harde knallen. Het leken geweerschoten. Vreemd, het jachtseizoen is toch in het najaar? De knallen volgden elkaar behoorlijk snel op en ze kwamen ook steeds dichterbij. Ik vond dit niet echt leuk en begon er al spijt van te krijgen, dat ik mijn groene trui had meegenomen in plaats van mijn rode vest. Na een poosje hielden de knallen plotseling op. Lunchpauze? Waarschijnlijk wel. Maar dan wel voor de medewerkers van een vuurwerkfabriek die we even later zagen toen we een autoweg overstaken. Gelukkig voor de reeën, die we de afgelopen 10 wandeldagen veelvuldig hebben gezien.

De route bleef langs mooie paden lopen tot vlak aan de rand van Kiel toe. Daar liepen we onder de enórme Kanalbrücke door en vervolgens een stukje langs het Nord-Ostseekanal tot aan het voetgangersveer waarmee we dit kanaal overstaken. Aan de overkant vonden we het mooi geweest. Bus 11 naar het centrum stond al op de halte. De chauffeur had er weliswaar nog geen zin in en liet zijn gasten in de kou staan wachten, maar toen het tijd was om te vertrekken mochten we instappen en werden we linea recta naar het Bahnhof gebracht.

De E1 in Kiel

Haven van Kiel

Nadat we ons in het hotel hadden geïnstalleerd, dwaalden we nog wat rond langs de haven. De enorme veerboten op Scandinavië die hier aanleggen zijn een indrukwekkend gezicht!

Volgende dag