Heidelberg – Pforzheim: dag 4

Maandag 8 juli                         Vorige dag
Van                    : Odenheim
Naar                  : Bretten
Gelopen            : 25 kilometer
Geklommen      : 300 meter

Geslapen           Achat hotel in Bretten

Bij de slager in Odenheim dronken we koffie. En gelijk maar een glas water erbij, want het zou weer een warme dag worden. Verder door de Kraichgau, wijnhellingen, akkers en bos wisselden elkaar af, een heerlijk wandellandschap.Tussen de middag bereikten we het bezienswaardige stadje Gochsheim, prachtig gelegen op een heuvel. Maar we troffen het weer slecht. Alle 3 de drinkgelegenheden hadden Montag Ruhetag. Hoe verzinnen ze het! Bij de keurige openbare toilet naast het bakkerijmuseum kon je echter ijskoud water tappen en dat was erg lekker!

We lunchten in de schaduw, op de weergang van de stadsmuur met onze stroopwafels. Daarna nog een paar uurtjes verder totdat we in Bretten aankwamen. De route was hier verlegd en voerde in tegenstelling tot het oorspronkelijk pad, door het centrum, vlak langs ons hotel.

Laatste stukje holle weg naar Bretten

Dat was mooi meegenomen. Maar eerst een ijsje, daar waren we hevig aan toe!

Het hotel was een wat vreemd geval. Onduidelijke ingang en nogal sluip-door-kruip-door via trappenhuizen. Er was zojuist een OAD-bus gearriveerd en er liep een hele horde landgenoten te mekkeren dat ze hun kamer niet konden vinden. Die van ons lag aan de (drukke) straat en het was al met al niet het beste hotel dat we deze vakantie hebben gehad. Maar de douche was heerlijk en de bedden prima, dus géén gezeur. Na een opfrisbeurt zochten we op de Marktplatz van de fraaie Altstadt een restaurantje op. Lekker gegeten en zoals gewoonlijk: vroeg naar bed.

Marktplein van Bretten

Volgende dag